Talousdemokratian strategiatyöpaja ja syyskokous 23.11.2019 Helsingissä

Maailma ympärillämme muuttuu kiihtyvään tahtiin. Tästä huolimatta tietyt asiat, kuten globaalisti vallitseva velkarahajärjestelmä, pysyvät ennallaan ja näin ollen 10-vuotiaan Talousdemokratia yhdistyksen vaatimukset oikeudenmukaisemmasta rahajärjestelmästä säilyvät myös 2020-luvulle. 10 vuoden aikana Talousdemokratia on toteuttanut lukuisia hankkeita: kansalaisaloitekokeilun, eduskuntaryhmien lobbausta, lausuntoja, keskustelutilaisuuksia, videoita, julkaisuja sekä aktiivista viestintää sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa. Yhdistyksenä ja osana kansainvälistä rahareformiliikettä (International Movement for Monetary Reform) olemme selvästi saanut edistystä aikaan, mutta työtä riittää edelleen vielä vuosiksi.

10 vuotisen taipaleen jälkeen onkin syytä pysähtyä pohtimaan miten Talousdemokratian viesti tulisi paremmin kuuluville? Pienenä kansalaisjärjestönä yhteistyö ja viestintä erilaisten tahojen kanssa on tärkeä osa toimintaamme. Mitkä ovat tahot, joiden kanssa Talousdemokratian kannattaisi rakentaa yhteistyötä? Yhdistyksen toiminnan jatkuvuus ja luovuus perustuu aktiiviseen jäsenistöön. Miten Talousdemokratiasta saadaan kiinnostava ja innostava organisaatio, joka aktivoi uusia tekijöitä yhdistyksen toimintaan ja yhteiskunnallisiksi vaikuttajiksi.

Lauantaina 23.11. klo 14:30-15:30 Talousdemokratia ry järjestää Strategiatyöpajan Helsingissä keskustakirjasto Oodissa (2. kerros ryhmätyötila 7). Talousdemokratian hallituksen jäsen Konsta Nylander vetää tilaisuuden, jossa jakaudutaan suunnittelemaan mm. yhteistyötahoihin liittyvää toimintaa, viestinnän tapoja ja kohteita ja yhdistyksen organisointia eli esimerkiksi uusien jäsenien hankintaa.

Tilaisuuden jälkeen pidetään Talousdemokratia ry:n syyskokous, jossa valitaan mm. yhdistyksen uusi hallitus ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. Lauantai 23.11. on siis erinomainen päivä liittyä mukaan Talousdemokratia-aktiiviksi oikeudenmukaisemman rahajärjestelmän vaatimuksen lipunkantajaksi. Tule mukaan ja vinkkaa myös tuttusi paikalle. Talousdemokratia tarjoaa strategiatyöpajaan ja syyskokoukseen osallistuville kahvin tai teen Oodin kahvilassa.

Tapahtumat löytyvät myös Facebookista.

Syyskokouksessa äänioikeus on ainoastaan kuluvan vuoden jäsenmaksun maksaneilla varsinaisilla jäsenillä. Unohtuneen jäsenmaksun (20/10 e) voi maksaa myös paikan päällä. Kannattavilla jäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus, muttei äänioikeutta.

Yhdistyksen kokoukseen osallistuvat jäsenet voivat hakea matkakorvausta kuitteja vastaan. Vapaamuotoiset hakemukset käsittelee yhdistyksen hallitus kokouksen jälkeen.

Tervetuloa strategiatyöpajaan ja kokoukseen!

Oikeudenmukaisen rahajärjestelmän puolesta,

Valtteri Aaltonen
Puheenjohtaja
Suomen Talousdemokratia ry