UUTUUSKIRJA!: ”Alijäämämyytti” by Stephanie Kelton

”Balance the economy, not the budget!”

– Stephanie Kelton

Stephanie Keltonin yleistajuinen MMT-hittikirja ”The Deficit Myth” on nyt saatavana myös suomenkielisenä nimellä ”Alijäämämyytti” (Into-kustannus)!

Valtioiden siirtyessä fiat-valtiorahajärjestelmään v.1971 niiden kulutus muuttui rahoitusrajoitteisesta inflaatiorajoitteiseksi. MMT kuvaa fiat-aikakauden rahataloudellista todellisuutta, ja sen tarjoamia talouspoliittisia mahdollisuuksia.

Kirjan takakansi:

”Modernin rahateorian (MMT) tunnetuin puolestapuhuja Stepahanie Kelton kirjoittaa radikaalin erilaisesta tavasta rakentaa oikeudenmukainen ja hyvinvoiva yhteiskunta.

Kirja murtaa myytit, jotka estävät meitä toimimasta. Myytin siitä, että valtiontaloutta tulisi hoitaa kuin kotitaloutta. Että alijäämät vahingoittavat tulevia sukupolvia, syrjäyttävät yksityiset investoinnit ja pysäyttävät pitkän ajan talouskasvun. Ja myytin siitä, etää tuhlaavaisuutemme on viemässä meidät kohti vakavaa kriisiä.

MMT siirtää fokuksen kapeista budjettikysymyksistä laajempiin taloudellisiin ja sosiaalisiin hyötyihin. Se ymmärtää rahan, verot ja alijäämäisen kulutuksen aivan uudella tavalla, ja määrittää, miten voimme käytää resursseja vastuullisesti ja maksimoida yhteiskuntamme mahdollisuudet. MMT:n avulla voimme kuvitella uudenlaisen talouden ja politiikan, ja siirtyä niukuuden narratiivista kohti mahdollisuuksien maailmaa.”


Kirjan aihepiiriä käsittelevä Keltonin Ted-talk (13 mins):

”Government deficits have gotten a bad rap, says economist Stephanie Kelton. In this groundbreaking talk, she makes the case to stop looking at government spending as a path towards frightening piles of debt, but rather as a financial contribution to the things that matter — like health care, education, infrastructure and beyond. ”We have the resources we need to begin repairing our broken systems,” Kelton says. ”But we have to believe it’s possible.””

Jätä kommentti